Bytt bank nå – Lojalitet lønner seg ikke

For mange er boliglånet en av de aller største utgiftene hver måned. Den totale kostnaden er bygget opp av avdrag på lånet og renter, som er kostnaden for å få låne pengene. Over lånets nedbetalingstid kan rentene utgjøre store summer.

Selv små forandringer i hvor mange prosent rente man betaler kan gi store utslag i det lange løp. Spesielt nå når rentene fremover kanskje kommer til å bevege seg oppover, er det veldig viktig å holde et øye på rentenivået.

Ingen god grunn

Mange bruker den samme banken år ut og år inn av ren vane. Kanskje er det den samme banken man har hatt hele livet, og kanskje kvier man seg til å lære en ny nettbank eller lage nye betalingsavtaler. Det gir derimot ingen god grunn til å holde seg hos den samme banken i all fremtid.

Og kanskje tenker man at det ikke er så mye å spare likevel. Men husk at banken vet at det er mange som tenker sånn, og kanskje ikke tilbyr de beste betingelsene til de som er lojale kunder. Det skader aldri å prøve å bytte.

Du kan nemlig spare større beløp, være seg på boliglån, forbrukslån eller andre typer finansiering. Trykk her for å lese mer om forbruks-lån trykk her.

Hvordan bytte

Først bør man få et overblikk over hva man betaler i dag, og hvilke banker som eventuelt kan tilby bedre betingelser.

Ta direkte kontakt med andre banker, sjekk prislister og bruk sider på nett som sammenligner renter. Når man har fått tak i noen tilbud som matcher lånet, så kan det sammenlignes med det man har i dag. Det er selvfølgelig også lov å be sin eksisterende bank om å matche tilbudet. Igjen så skader det aldri å prøve.

Produktpakker og rabatter

Mange banker prøver å samle flere ulike produkter som lån, lønnskonto og forsikringer i en pakke der man skal få bedre betingelser. Tinnbank forklarer mer om hvorfor det ofte lønner seg.

Det er ikke uoverkommelig å bytte lønnskonto, men i de aller fleste tilfeller er det mulig å bare flytte lånet til en annen bank. Eventuelle rabatter som man får for å ha flere produkter samme sted betyr ofte mindre enn å få en bedre rente. Litt jobb kan gi en stor gevinst.

Fagforening

Hvis man er medlem av en fagforening eller annen organisasjon så bør man sjekke om det finnes spesielt gunstige betingelser hos en bank. Det kan være at man får tilbud som ikke er tilgjengelige for alle, helt uten å forhandle. Et godt eksempel er de fordelene man får som medlem i NITO.

En siste ting man kan være litt åpen for er å følge med på kampanjer der banken dekker der såkalte tinglysingsgebyret. Det kan man spare en tusenlapp eller to på. Det er også lurt å sjekke andre gebyrer, som månedlige termingebyrer.