Enkle sparegrep

  • Sparekonto.
  • Faste trekk.
  • Kast mindre mat.
  • Slå av lyset på badet.

Alle går vel rundt med en eller flere drømmer for fremtiden. Kanskje en ny bil eller den nye jakken som var så stilig.

Alt koster penger i dette landet det må man bare leve med, men det går jo an å spare inn litt. Opprett sparekonto med faste trekk, sett et mål om å spare noen tusen hver måned når lønnen kommer. Før man aner det så er det mange nuller på sparekontoen.

Den strømregningen, den er lite hyggelig lesning hver måned for eksempel. Man tenker vel ikke over det hele tiden, at det går an slå av lys og andre ting når man ikke har behov for å ha det på.
Ta ut laderen til telefon eller PC. Slike små ting kan sammen bli ganske mye om man tenker en måned av gangen. Plutselig har man spart inn flere hundre i måned bare på strømmen.

Vær nøye når man går på butikken

Det er kostbart å gå på butikken i Norge. Bare man skal ha et brød eller en liter melk, så merkes det på kontoen. Pass litt på hva man har i kjøleskapet, lag kanskje en meny for uken.

Hvis det planlegges med middager og andre ting, er det ikke så vanskelig å spare inn litt. Mange små summer blir en stor sum til slutt. Samle kvitteringer fra hver gang man handler, da er det lettere å ha kontroll.

Ikke alltid vær så opphengt i holdbarhetsdato. Det er jo bare et utgangspunkt produsentene har på varen sin.

Om eggene har gått ut noen dager på dato er ikke det verdens undergang, de holder nok mye lengre og man trenger ikke kaste de. I Norge er man veldig forsiktig med datoer på matvarer, men det trenger ikke bety at smaken er annerledes om datoen er gått ut. Kast mindre mat så sparer man både miljø og lommebok.

Alle har vi vel en sparegris liggende

Om man ikke sparer fast hver måned, så er det ikke lett å bli rik. Enkelte av oss har kanskje en sparegris med mynter på, det er jo smart nok.

Etter hver gang man er ute og har lomma full av småmynter så kan man jo fylle på grisen så den blir tykk og god. Bare se for seg 25 kroner hver dag i et år. Da har man faktisk en sydentur i året bare i småpenger.

  • Sparegris.
  • Småmynter.
  • En krone her og der blir mange til slutt.
  • Sparekonto.
  • Drømmer blir til virkelighet.

Spar mer

Det er ikke alltid så lett å ha styring på pengenes sine. I Norge tjener de fleste gode penger hver måned, men likevel har gjelden økt de siste årene.

Folk tar opp forbrukslån i hytt og pine, kjøper alt de har lyst på når de har lyst på det. Vær litt smart med lønnen man får utbetalt. Lag et lite budsjett for måneden. Det skal ikke så mye til før man har råd til det man drømmer om.

Mange små bekker blir til stor elv

Små grep i hverdagen i alt man foretar seg, kan bli en stor sum når en måned har gått. Skal man klare å spare 35 000 på tre måneder, krever det en del endring på ting.

Skift ut alle lyspærer med sparepærer. Kjøp tidsur til elektronikk i stedet for å ha det på hele tiden. Man må starte med noe skal man komme i mål med sparingen. Bli litt bevisst på ting som koster penger så får man resultater.

Kutt byturene

Når fredagen kommer er det jo fristende med fredagspils og kanskje en pizza til kvelden. Helger er jo tiden for å slappe av og nyte alt det harde arbeidet man har gjort i uken.

Den pizzaen koster jo en del skal man spise ute, kanskje er det bedre å kjøpe en i butikken og steke selv. Det skal ikke så mye omlegging til før alle utgifter som går til helgekos kan bli en god slump med penger på sparekontoen.

Flere nuller i nettbanken

Selv om man sparer inn her og der, så trenger jo ikke tilværelsen bli grå av den grunn.
Det er faktisk ganske motiverende å logge inn på banken og se at det vokser litt hele tiden på den kontoen man sparer på. Bare det å gå fysisk i banken med småmynter, høre det klinger når de telles. Slike ting er jo gøy egentlig! Man må sette seg et mål, ta små steg mot rikdommen så lykkes man til slutt.