Om Floodwallstreet.net

Denne bloggen er mitt forsøk på å samle tankene mine, og få ned på ”papiret” kunnskap og erfaring som jeg har opparbeidet i jobbsammenheng. Jeg er en mann i min beste alder, utdannet forbrukerøkonom, og ansatt som rådgiver i Nordea. Yrkeskarrieren min startet med salg for diverse små selskap, men dette var noe jeg ikke var spesielt god på. Etter noen korte stunt med regnskapsførsel, ble det til slutt åpenbart at talent og interesser lå innenfor bank og finans. Og ikke minst, jeg passer langt bedre til arbeid med fast lønn enn til arbeid der lønna er provisjonsbasert!

I jobbsammenheng kommer jeg borti det meste av problemstillinger som folk lurer på innen privatøkonomi. Dette vil nok danne hovedinnholdet i bloggen min. Typiske ting jeg ser på vil være:

  • Hvordan vurdere rentebetingelser og kostnader på forskjellige lån
  • Hvilke forhandlingskort har du overfor bankene når du vil ha bedre rentebetingelser
  • Hvorfor avslår bankene enkelte lånesøknader, og hvordan forbedrer du sjansene til å få lån
  • Hva er de beste metodene og produktene når du skal spare
  • Hvordan får du egenkapital når du skal kjøpe bolig
  • Hva er riktig balanse mellom sparing/investering og nedbetaling av gjeld

Hvor ofte jeg kommer til å skrive er avhengig av tid og lyst. Det kommer nok ikke tekster bare for syns skyld. Skriver jeg noe, er det fordi jeg mener det har nytteverdi. Så får det heller være om bloggen ikke kommer på noen topp-10-lister med det første.

Jeg har lagt til et kontaktskjema dersom noen har innspill eller vil gi ros og ris, men jeg kan ikke love å svare på alle henvendelser.